2017. január 30., hétfő

COPPENRATH SPEKU-DUETT MANDELCREME: MANDULAKRÉMES MÉZESKALÁCS


A Coppenrath német kekszmárka itthon sem ismeretlen. Elég sok helyen be lehet szerezni. Ennek ellenére a blogban most szerepel először, és rögtön egy szezonális változattal, ami még Karácsonyról maradt.😃


A dobozban a Spekulatius (németek egyik karácsonyi sütije) kekszet kombinálják  mandulás krémmel. Számomra így mindjárt érdekes a dolog, hiszen maga az alap keksz nem tartozik a kedvenceim közé. Bár finom fűszeres, de az állaga kemény és száraz.
Reménykedem, hogy a krém puhít rajta...


Kibontva tovább fokozódik a lelkesedésem.Sőt, teljesen elbűvöl a kekszek kivitelezése 😍
A téli ünnepekkel összekapcsolódó, igen változatos, figurákat (Mikulás, rénszarvas, csizma, téli táj, diótörő, hóember, harang, malom, Mézeskalács Emberke) vonultatják fel. Ráadásul nemcsak a tetején, de az alján is található belőlük, így mindkét oldala mintás.
És, hogy fokozzák a kedélyeket, mennyei illatot is áraszt. Karamell-fahéj-marcipán-keserű mandulaaroma- szegfűszeg buja keveréke borítja be a teret.


Megkóstolva, bár összességében inkább finomnak mondanám, a várt puhító hatást nem tette meg a krém. A keksz ugyanolyan kemény, mint,ha nem lenne benne semmi. A mandulás-marcipános hatást a fehér töltelék hordozza, de külön ne kóstolgassuk, mert nagyon édes. Az illatból is kiérződött többi összetevő a tésztába jutott.

Végeredményben ez egy szerethető termék, gyönyörű kivitelezéssel és bár kevésbé lenyűgöző, de finom ízzel.


Tömege: 200 g

Összetétel:
búzaliszt 30%, cukor, pálmazsír, glükóz-fruktózszirup, fűszerek, karamellszirup, szódabikarbóna, szójalecitiin,só, karamell
 mandula krém: pálmazsír, cukor, szőlőcukor, mandulapaszta 5%, szójalecitin, mandulaaroma

Gyártja: Coppenrath Feingeback GmbH, Németország, http://www.coppenrath-feingebaeck.de/

MÉG TÖBB KÉP A TERMÉKRŐL:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése